eerste reisverslag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jolanda Rops - WaarBenJij.nu eerste reisverslag - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jolanda Rops - WaarBenJij.nu

eerste reisverslag

Door: jolaninkosovo

Blijf op de hoogte en volg Jolanda

26 December 2011 | Nederland, Amsterdam

Hoi allemaal,
Na alweer goed een week in Kosovo, hier mijn eerste verhaal.
Op zondag 18 december kwamen we ( Peter, Eva en ik ) rond 08:00 uur in de morgen aan op Schiphol. Mijn collega Jolanda van Ginkel stond mijn al bij de vertrekhal op te wachten om mij uit te zwaaien. Tegelijkertijd zag ik daar ook 2 collega’s van DLBE lopen en nog iemand van het thuisfront die mij daar tevens kwamen uitzwaaien.
Na te hebben ingecheckt eerst nog met z’n allen een kopje koffie gedaan, waar Eva blijkbaar door de officiele aanwezigheid van mijn collega’s in uniform in huilen uitbarste. Toen hield ik het ook even niet meer droog. Na de afscheid van de collega’s ben ik met Peter en Eva naar de paspoortcontrole gelopen en heb daar met enige traantjes afscheid van ze genomen.
Ben 10:20 uur vertrokken vanaf Schiphol, kwam 12:25 aan op ( Hongarije ) Boedapest, daar mijn overstap richting ( Kosovo ), Pristina.
Uiteindelijk rond 15:00 uur aangekomen in Kosovo. Daar stonden 6 collega’s mij op te wachten.
Aangekomen op Kamp Film City, het kamp waar ik werk en verblijf hebben we met zijn allen een bakkie koffie gedaan en heeft Hans Simon de collega die ik aflos met mij een ronde over het Kamp gemaakt.
Daarna mijn kamer opgezocht. Dat was even slikken. Het blijken een soort van containers te zijn die omgebouwd zijn tot slaapverblijf(jes), corimec genoemd. Het is hier een Italiaan die de kamers en sleutels uitgeeft en daar hebben mijn collega’s toch wel verdacht veel vrienden mee gemaakt !! En dus slaap ik gelukkig alleen op een kamer...hahaha.
Verder is het een mooi groot Kamp.
Er zitten hier verschillende nationaliteiten waarvan elk hun eigen onderkomen hebben. Met de aanwezige sneeuw de eerste dagen waande ik me soms in een Oostenrijks dorp. Sommigen hebben een mooie grote blokhut staan met hun eigen restaurant, bar en sommigen een PX store, waar je je belastingvrije artikelen kunt kopen.
Maandag 19 december hadden Hans en ik HO-TO, Hands over Take over. Het een en ander werd mij verteld over de werkzaamheden die ik hier van hem over zal nemen. Om het een beetje duidelijk te maken ga ik hier een stukje personeelszorg uitvoeren op administratief gebied, post verzorgen en tickets aanvragen voor collega’s die tussentijds naar huis gaan of definitief naar huis keren en brengen of halen we ( mijn collega Bart Feeburg en ik ) de collega’s van of naar het vliegveld.
Dinsdag 20 december zijn we met zijn drieën naar de plaats Peje gegweest op CampVillaggio Italia. Daar hadden we een meeting met de de Provoost Marshall ( de leider van alle landen bellast met politietaken ) en de collega’s die hier politietaken uitvoeren.
Woensdag 21 december hadden we s’avonds met elkaar een etentje in Pristina ter gelegenheid van het afscheid van Hans.
De kerst zijn we prima doorgekomen. 1e kersdag zijn we met z’n allen (6 man) begonnen met shoppen in de Mini Max een shoppingmall net buiten het Kamp, die hier vreemd genoeg dagelijks tot 12 uur in de nacht open is en dus ook met de kerst. Ik heb er in ieder geval heerlijk mijn hart op kunnen halen, de mannen waren het helaas na 2 uurtjes redelijk zat, mmm... jammer nou.
Daarna wat in de omgeving wat rondgereden en hebben we in de avond bij een Servisch restaurant gegeten.
Vandaag 2e kerstdag ben ik met Bart naar Camp Bondsteel gweest. Een mega groot Amerikaans Kamp waar je na een behoorlijke strenge controle het kamp wordt toegelaten. Na wat verkenning hebben we daar zitten lunchen en ook daar even de PX store bekeken.
Maar....vanaf morgen weer normale dagen, waar we weer normaal aan het werk gaan.
Groetjes en tot de volgende keer.

• 27 December 2011 - 16:11

Michael :

Jolan, heel leuk om allemaal te zien en te lezen!!! Ik hoop snel weer wat te zien hier. Groetjes, Michael

• 27 December 2011 - 22:14

Smitjes:

Shop till you drop...komt me bekend voor hahaha....5* all inclusive hahaha
    Liefs van de Smitjes

• 29 December 2011 - 14:17

Esther:

Ha Jo, leuk om te lezen en gaaf dat je mee mag doen met de skiwedstrijden, zet hem op.
    Veel succes daar!!
    Ben toch blij dat ik er dit keer niet bij ben met je uitzending, de Piet Heyn zag er toch leuker uit dan zo'n slaapcontainer haha.
    Sterkte en zet hem op!!!
    X van Es

• 02 Januari 2012 - 08:23

Rene:

Hoi Jo..

Ten eerste de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en hopelijk een leuke maar toch ook snelle periode voor jou.
    Lukt whats app nog met thuis ?. Had geen reactie meer van je ontvangen. Spreek je wel weer..

• 02 Januari 2012 - 11:20

Michel V:

Ha Jolanda. Leuk van je te horen/lezen.!
    Allereerst de aller beste wensen en maak er een leuke en mooie tijd van daar in het verre.....
    Hier geen sneeuw. Alleen een hoop nattigheid.
    gr. Michel V

• 02 Januari 2012 - 15:52

Rob (LMK):

Hoi jootje,
    allereerst de beste wensen voor 2012 en je gezin.
    Dank voor je mail waarin je mij attent maakte op deze site !
    Zo kan ik al je belevenissen in Kosovo volgen. Ik hoop dat je het heel erg naar je zin zult krijgen en probeer er een leuke tijd van te maken.
    Groetjes Rob.K.

• 02 Januari 2012 - 15:57

Rico24:

Hoi Jootje.

Allerbeste wensen ook via dit medium aan jou en je familie. Advies: hou ook een beetje geld over voor thuis-front. Je kunt alle shopping-male spulletjes toch niet meenemen in het vliegtuig.

Doe voorzichtig bij ALLES wat je doet en we spreken elkaar.

x
    R

• 02 Januari 2012 - 20:11

Pieter Koning:

He Jo, leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. Succes daar op de Balkan. Maak er een mooie tijd van en zorg dat je met leuke herinneringen thuis kom! Groetjes, Suleika en Pieter

• 03 Januari 2012 - 07:16

Ilona:

Hey Jootje,

Ten eerste nog de beste wensen voor het komende jaar.

Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt in Kosovo en dat je het naar je zin hebt.

Ik ga je de komende tijd zeker volgen met je verhalen, ben namelijk wel benieuwd wat je allemaal meemaakt en nog gaat meemaken.

Maak er een leuke tijd van, zodat je een hoop mooie herinneringen mee naar huis kunt nemen.

Ilona